Az izraeli hadsereg hat szíriai sebesültet, köztük négy gyereket hozott be az országba orvosi kezelésre

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli hadsereg pénteken késő este hat sebesült szíriai állampolgárt, köztük négy – a harcokban elárvult – gyermeket, hozott be az országba egy helyi kórházba, egy “egyedi és összetett orvosi akció” részeként, számolt be a hadsereg.

Az egyik sebesült gyerek Izraelben (Fotók: IDF)

A hat szíriai Bassár Aszad diktátor délnyugat-szíriai lázadók elleni ismételt támadása során sérült meg. A helyi vezetők péntek este léptek kapcsolatba Izraellel a sebesültek átadása érdekében, közölte az izraeli hadsereg szombat este.

“A Bashan hadosztály egyedülálló és összetett orvosi akciójának eredményeként hat közepesen-súlyosan sérült szíriai érkezett és kapott kezelést múlt péntek este, beleértve négy gyermeket. A szíriai beszámolók szerint a gyermekek hozzátartozói a bombázások során haltak meg, és a gyerekeket sürgősen Izraelbe szállították kezelésre,”- nyilatkozta az izraeli hadsereg.

Izraeli katonák elszállítják a sérülteket

A gyerekek 6 és 14 év közöttiek voltak. Mellettük egy 19 éves és egy 25 éves férfit is Izraelbe szállítottak.

A sérülések nagy részét srapnel okozta. Egy 10 éves lányt fej- és combsérülésekkel kezeltek. Egy hétéves kislány fejsérülést szenvedett és egész testét srapnel sebek borították. Egy hatéves lány komoly fejsérülést szenvedett, és eszméletlen volt. Egy 14 éves fiúnak hasi sérülése volt és srapnel okozta sebek borították az egész testét. A 19 éves férfi egyik lábát srapnel okozta sebek borították. A 25 éves férfi pedig súlyos sebeket szerzett a bal lábán.

A eljes cikk ide kattintva olvasató.

[popup][/popup]