Az izraeli hadsereg a Hezbollah elleni harcra készül

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Izrael Védelmi Erők tisztképző iskolájában a hadsereg kadétjai múlt héten egy Hezbollah kezében lévő libanoni falu átvételét gyakorolták a terror csoporttal való jövőbeli háborút szimulálva.

illusztráció: kommandós hadgyakorlat a Hamász és a Hezbollah elleni kétfrontos háborúra készülve 2018. november fotó: Izraeli Védelmi Erők

A 12-es csatorna szombat esti riportja szerint a hadgyakorlat a gyalogság, a páncélos hadtest, a légierő és a hírszerző csapatok közötti együttműködésre összpontosított a fenyegetések azonosítására és megszüntetésére a városi területeken.

A virtuális faluban egy Hezbollah-központ üzemelt és rakétavetőket működtettek. A fő műveleti feladat az volt, hogy a kör bezáruljon az erők között, egy cél vagy ellenség azonosításától kezdve a támadás indításának pillanatáig – akár a levegőből, akár a páncélos és gyalogsági földi erők részéről.

Mivel az izraeli hadsereg tisztában van vele, hogy a Hezbollah csapatai a föld alatt rejtőzködnek, így a gyakorlat alagút és bunker harcokat is magában foglalt, illetve azok megsemmisítését.

החדשות on Twitter

פשיטה על כפר לבנוני: כך זה יתבצע בעימות עם חיזבאללה. צפו בהצצה לעימות האפשרי הבא לכתבה המלאה של @ndvori – https://t.co/vqATQ0q2b7 https://t.co/BjMdSAvMzs

Egy jövőbeni konfliktusban „nem fogunk minden faluba bemenni,” mondta Beni Aharon alezredes, aki a páncélos hadtest parancsnokképzését felügyeli. „Ki fogjuk választani azokat a célpontokat, amiket le kell győznünk, és azokra a helyekre csapunk le, amelyekről tudjuk, hogy segít legyőzni az ellenséget.”

Aharon alezredes szerint a fő kihívás az volt, hogy lecsapjanak egy olyan ellenségre, amely csak rövid ideig tartózkodik a földfelszínen. A kadétok a gyakorlat során megtanulták, „hogy fog kinézni egy jövőbeli csatatér és mi vár rájuk a háborúban”.

A libanoni Hezbollah terrorszervezet vezetője, Hasszán Naszrallah áprilisban azt nyilatkozta, Izrael nem fog háborút kezdeményezni Libanon ellen, mert hátországa nem áll készen arra, hogy megbirkózzon a rakétatámadásokkal, a Hamász közelmúltban Izraelre kilőtt rakétáit hozva fel példaként.

Teljes cikk

Címkék:Hezbollah, Izraeli hadsereg

[popup][/popup]