Az Iszlám Dzsihád rakétaépítéssel próbálkozott Szamáriában

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli 12-es csatorna szerdai riportja szerint az Iszlám Dzsihád terrorszervezet rakétagyártással próbálkozott Szamáriában, hogy a területről támadásokat indíthasson izraeli városok ellen.

forrás: képernyőfotó, 12-es csatorna

A Palesztin Hatóság biztonsági erői a héten letartóztatták a háromtagú sejtet Tulkaremben (Palesztin Hatóság irányítása alá esik, Ciszjordánia A-körzet) és lefoglalták az általuk készített rakétaprototípust.

A riport szerint a sejt az instrukciókat Libanonból kapta. Nem világos, hogy a parancsok az Iszlám Dzsihádtól vagy a libanoni Hezbollah terrorszervezettől érkeztek. Mindkettő Irán támogatását élvezi.

Bár a sejt rakétái amatőrnek bizonyultak a riport megjegyezte, hogy idővel tovább fejleszthették volna, veszélyeztetve Tel Aviv sűrűn lakott nagyvárosi területét és tengerparti síkságát.

Izrael szerint az Iszlám Dzsihád áll a közelmúltbeli Gázai övezetből eredő erőszak mögött, és a múlt hónapban azzal vádolta a terrorszervezetet, hogy aktívan kiveszi a részét egy új háború kirobbantásában a térségben.

ujekelet.live

 

[popup][/popup]