Ausztráliai zaklatás és aggodalmak az antiszemitizmus miatt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Ötéves fiút zaklattak társai az iskolai mosdóban; kinevették, mert körül volt metélve, és „zsidó csótánynak” nevezték.

James Merlino ausztrál oktatási miniszter

Az ausztráliai médiát csütörtökön járta be a fenti hír. Egy másik incidens alkalmával 12 éves fiút egy parkban kényszerítettek arra, hogy csókolja meg moszlim osztálytársa lábát, mert különben megverik.

Josh Frydenberg ausztrál pénzügyminiszter twitter üzenetében ez áll: „Aggasztónak találom, hogy öt éves gyermekre zsidósága miatt támadjanak társai. Ez teljességgel elfogadhatatlan társadalmunkban.” Hozzátette: a szövetségi kormánynak és az állami kormányzatoknak „együtt kell működniük a társadalomnak a Holokauszt atrocitásairól történő felvilágosításában.”

„Az antiszemitizmus világszerte terjedőben van, és ez alól sajnos Victoria sem kivétel” – hangzik James Merlino, az állam oktatási miniszterének nyilatkozata. „Azonnal vizsgálatot kértem arról, hogyan kezeli a két iskola az ilyen és ehhez hasonló ügyeket.”

A Hawthorn West általános iskola vezetősége, ahova az ötéves fiú jár, az epizódot nem minősítette antiszemitának. A Cheltenham Secondary College (középiskola) a banda tagjait nem büntette meg, mondván, hogy az eset az iskola területén kívül történt.

A Jerusalem Post cikke nyomán Bassa László

[popup][/popup]