Argentin futballszurkolók palesztin és iráni jelképekkel: “Öljétek meg a zsidókat, főzzetek belőlük szappant!”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Súlyos összecsapásokról érkezett jelentés Buenos Airesből – írja a Times Of Israel -, ahol a hazai All Boys szurkolói palesztin zászlókat lengettek és iráni szimbólumokat ábrázoló pólókat viseltek az Atlanta, egy zsidók lakta városrész csapata elleni mérkőzésen. A hazaiak „öljétek meg a zsidókat és csináljatok belőlük szappant” skandálták, és a vendégek győzelmét követően zavargásokra került sor.

Dühöngő antiszemita jelszavakat kiabáltak argentin futballszurkolók, miközben palesztin és iráni szimbólumokat ábrázoló pólót viseltek

A profi bajnokságban szereplő Atlantát több mint száz éve alapították az argentin főváros zsidónegyedében. A meccset ők nyerték meg 3-2 arányban, ami az All Boys rajongók dühét váltotta ki.

Közülük többen átmentek az Atlanta szurkolók számára fenntartott szektorba, és rendőrségi beavatkozásra volt szükség, hogy utóbbiak sértetlenül hagyhassák el a stadiont. A futballhuligánok a rendőrségre támadtak, kárt tettek a stadion berendezésében, kint pedig rendőrkocsikat rongáltak meg.

„Az argentin futballszövetségnek meg kell büntetnie a klubot az antiszemita támadás miatt” – írta nyilatkozatában Shimon Samuels, a Simon Wiesenthal Center nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Az Atlanta csapatában több zsidó labdarúgó játszik, és a személyzet számos tagja zsidó. Az incidenst a rendőrség vizsgálja.

 

[popup][/popup]