Arab iskolában tartott tanévnyitót az izraeli miniszterelnök

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A több mint kétmillió izraeli iskolás számára is megkezdődött a tanév a héten. A miniszterelnök és az oktatási miniszter az észak-izraeli arab város, Tamra egyik iskolájában jelent meg a tanévnyitón. Arra biztatták az arab diákokat, hogy legyenek részei Izraelnek, mert ez az ő államuk is.

Benjamin Netanjahu és Naftali Benett üdvözölte a diákokat a tamrai Haemek állami iskolában. A gyerekekhez héber, arab és angol nyelven is szóltak. A miniszterelnök azt kérte, hogy hallgassanak a tanáraikra és a szüleikre. Netanjahu úgy fogalmazott: „szeretném, ha megtanulnátok írni és olvasni héberül, arabul és angolul. Szeretném, ha tanulnátok matematikát. Szeretném, hogy megtanuljátok a történelmet, a zsidó nép történelmét és a ti közösségetek történelmét. Azt akarom, hogy megismerjétek az igazságot, az igazság pedig az, hogy nekünk együtt kell élnünk” – olvasható azisraelnationalnews.com tudósításában.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy szeretné, ha a diákokból orvosok, tudósok, írók legyenek, vagy bármi, amire csak képesek. Netanjahu kiemelte: „Azt szeretném, hogy Izrael hű állampolgárai legyetek, legyetek részei az országnak, mivel ez a ti államotok.”

Az eredeti cikk itt olvasható.

 

[popup][/popup]