Antwerpeni támadások zsidók ellen

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Magát zsidónak tettető iraki származású férfi, három késsel felfegyverkezve próbált behatolni egy antwerpeni zsinagógába Sávuot ünnepén.

Antwerpen

A Van De Nest zsinagóga volt a kiszemelt célpontja hétfő reggel, az ünnepi istentisztelet idején – írja az Arutz Sheva. Kipát tett a fejére, de a biztonsági őrök feltartóztatták, és kikérdezése, illetve átvizsgálása során, két nagyobb és egy kisebb kést találtak nála. A rendőrség letartóztatta a férfit.

A helyi zsidó biztonsági szervezet több más incidenst is jelentett a kétnapos ünnep idején a hétvégén. Egy közel-keleti kinézetű férfi zsidókat követett és fenyegetett az utcán. A biztonságiak őt is átadták a rendőrségnek.

A helyi biztonságiak az utóbbi bajkeverővel nem most ismerkedtek meg. Három hete, Lag baomer ünnepi összejevetele alkalmával már szidalmazta a zsidó közösség tagjait és a biztonságiaknak a rendőrökkel közbe kellett lépniük, de akkor, kikérdezése után, elengedték.

Egy másik incidens is történt hétfő este: “Két közel-keleti fiatal, zsidó gyerekeket inzultált a Harmonie park tapétavágó késsel”, de a szülők közbeléptek, mielőtt “elfajult volna a helyzet” és rendőrség letartóztatta a gyanusítottakat – nyilatkozta a Shmira helyi zsidó biztonsági szolgálat képviselője.

[popup][/popup]