Antiszemita atrocitás Nyíregyházán

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

 

Az alábbi közleményt Rosenfeld Dániel, a Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) elnöke juttatta el az Országos Sajtószolgálathoz.

A nyíregyházi zsinagóga

Antiszemita atrocitás érte a MAZSISZEM elnökét. Rosenfeld Dániel Imre immár több mint 1 éve látja el az elimádkozói illetve a kántori funkciókat a nyíregyházi zsinagóga falai között. Tegnap kora este a Vay Ádám körúton sétált vissza a hitközségre másod magával, mikor arra lettek figyelmesek, hogy először a hátuk mögé, majd közel melléjük húzódott 5 fiatalokból álló biciklis banda.
Először egymást hergelve, majd irányukba és a zsidóságnak is címezve gyűlöletkeltésre, uszításra alkalmas kijelentéseket tettek skandáltak. Volt köpködés és karlendítés is: “mocskos zsidók gázkamrában a helyük, gázkamrába velük, sieg heil…”

Nem sokkal később a zsinagógához kiérkezett tucatnyi rendőr a rendelkezésükre álló információk és kamerafelvételek alapján hajtóvadászatot indítottak az elkövetők ellen.

A Magyar – Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság vezetője elmondta, ez már a 3. ilyen és ehhez hasonló neofasisztoid zsidóellenes támadás, ugyanis a napokban egy hölgy ismerősének szóltak be a pesti M4 metrón, aki nem is zsidó csak egy egyszerű fejkendőt viselt a meleg miatt: “hülye zsidó kurva” és ott is köpés követte a felháborító megnyilvánulást.

“Mint harmad generációs holokauszt túlélő leszármazott kötelességemnek érzem a Soára való emlékezést és szervezetem a Magyar Kormánynak és más szervezetek felé is beterjeszti azt a kóser kultúrcsomagot, amely megoldást kínálhat a jelen és a felnövekvő generáció számára az egymás iránti gyűlölködés ellen” – írja Rosenfeld.

 

[popup][/popup]