Amikor kislányok katonákat zaklatnak

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Az izraeli hadsereg szerdán kora reggel egy múlt heti incidens kapcsán letartóztatott még egy palesztin lányt a ciszjordániai Nabi Szaleh faluban, aki rokonával együtt lefilmezte, ahogy a házuk előtt álló katonákat zaklatják.

A 21 éves Nour Tamimi letartóztatása egy nappal Ahed nevű 17 éves unokatestvére letartóztatását követően történt.

A hétfőn széles körben elterjedt videón a fekete dzsekit viselő Nour ütögeti és lökdösi az egyik katonát, míg Ahed pofozza és rugdossa a másikat. A zaklatás során a lányok a mobiltelefonjukkal filmezték a katonákat, ami jelzi, hogy erőszakos választ akartak kicsikarni a katonákból.

A katonák azonban tartózkodtak a megtorlástól, de megvédték magukat a keményebb ütésektől.

A hadsereg előzetes vizsgálata kimutatta, hogy a katonák “szakszerűen jártak el, és nem hagyták, hogy erőszakba hajszolják őket.”

Az éjszaka folyamán a hadsereg mintegy 500 zsidó hívőt kísért az észak-ciszjordániai Nábluszban József sírjához.

A látogatás során a helyi lakosok és az izraeli csapatok között erőszakos összecsapásra került sor, számolt be a hadsereg. A katonák elsősorban könnygázt, villanógránátot és gumilövedéket használtak és bizonyos esetekben éleslőszert a tömeg feloszlatására.

A palesztin média három golyó okozta sebesültről számolt be. A hadsereg azt mondta, tud a jelentésekről, de nem erősíti meg őket.

A lázadásban részt vevő palesztinok közül hármat letartóztattak.

A teljes cikk itt olvasható

[popup][/popup]