Állandó játszóhelyhez jut a Gólem Színház

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Runda Margit, a Wesselényi17 igazgatója és Borgula András, a Gólem Színház vezetője beszéltek egy teljesen új kulturális központról.

A Gólem színház stúdiósai

Runda Margit elmondta, már egy régóta tartó jó együttműködésük van a Gólem Színház vezetőjével, több eseményen is dolgoztak együtt, többek között az erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tárban. Ennek lett az a következménye, hogy Erzsébetváros segítségével, támogatásával a Gólem Színház saját játszóhelyhez jutott a Csányi utca 3. szám alatt – írja a breuerpress.com

Borgula András és Runda Margit

Borgula András beszámolt arról, hogy a színház egy ötszáz négyzetméteres helyhez jutott, amihez tartozik egy ugyanekkora pince is. A szeptemberi Kult7 Fesztiválon lehet először megnézni a jövendő játszóhelyet.

A terveik szerint a Gólem Színház mellett egy igaz zsidó művészeti központot hoznak létre, ami Európában egyedülállónak mondható. Hozzátette, a 15 éves működő színház számára természetes, hogy az egykori zsidónegyedben jutnak állandó helyhez, persze ehhez nagy segítséget jelent az önkormányzat segítsége, támogatása.

A teljes cikk

[popup][/popup]