“!Allah égesse el az ISIS-t… Allah megszabadít a zsidóktól!”

Írta: periszkop.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Az ISIS által ellenőrzött területekről megmenekült nők öröme nem ismer határt. Az első adandó alkalommal letépik magukról és tűzre vetik a borzalmas emlékeket őrző, teljes arcot takaró fekete fátylat, a nikábot. Helyette színpompás hidzsábot öltenek, harsányan átkozzák az ISIS-t. Természetes, emberi reakciók .

syria-ladies-niqb-burning-640-320_0

Csakhogy mégis van valami furcsaság…

Ezeknek az asszonyoknak ugyanis nem csupán az Iszlám Államra záporoznak a szitkai, hanem az antiszemita kirohanásokkal sem fukarkodnak.

Az alábbi videofelvétel  pontosan egy ilyen jelenetet örökít meg.

Manbijban játszódik, ahol a kurd erőknek sikerült felszabadítaniuk a szíriai város mintegy 80%-át. A videón látható asszony például piros hidzsábban égeti a gyűlöletes fekete fátylat és közben így fohászkodik:

„Allah égesse el az ISIS-t ugyanúgy, ahogy ők égettek el és nyomtak el minket.”

„Allah égesse el őket a pokol tüzében, az ördögök tüzében”.

„Allah megsegíti a győzteseket és megszabadít a zsidóktól.”

„Amen! Amen! Amen!” – helyeselnek lelkesen a többiek.

Csodálatos, inspiráló felvétel, nemde? Hiszen pontosan kifejezi, milyen ellenállást vált ki a nikáb viselése az egyébként vallásos muszlimokból és milyen mélységesen gyűlölik az ISIS-t, amelynek brutális uralma alatt sínylődtek.

No és úgy mellékesen azt is megmutatja, milyen mélyen gyökeredzik az antiszemitizmus az arab társadalomban. Olyan mélyen, hogy még az olyan euforikus pillanatokban is, mint amikor az Iszlám Állam rémuralma alól való szabadulást ünneplik, marad idő a zsidók átkozására.

A teljes cikk itt olvasható.

 

[popup][/popup]