Akik nem szolgálnának ki zsidókat – romló adatok az USÁ-ból

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Egy felmérés szerint az amerikaiak közel egyötöde úgy véli, a kisebb, saját tulajdonú cégeknek lehetővé kellene tenni, hogy ne szolgáljanak ki zsidókat vallási okokból. Ez derül ki a Public Research Institute friss felméréséből.

Zsidók számára nem engedélyezett…

12-ről 19 százalékra emelkedett az elmúlt öt évben az USÁ-ban azoknak a száma, akik megengednék a kisebb cégeknek, hogy ne szolgáljanak ki zsidókat, ha az sérti a vallási meggyőződésüket – szemlézte a neokohn.hu a jerusalemonline.com cikkét.

A fehér evangéliumi protestánsok között duplájára nőtt az ezt támogatók aránya: 12 százalékról 24 százalékra emelkedett.

A fehér protestánsoknál 11-ről 26 százalékra, a katolikusoknál 10-ről 20 százalékra, a nem fehér protestánsoknál 14-ről 19 százalékra emelkedett a támogatók aránya. A nem vallásosak csoportjában nem történt változás, 5 éve és most is 11 százalékuk támogatná.

A republikánus szavazók 24 százaléka, a demokrata-szimptaziánsok 17 százaléka ért egyet a fentiekkel.

A legmagasabb arányban (30%) a melegek és leszbikusok kiszolgálásának visszautasítását engedélyeznék az amerikaiak a kutatás szerint, mely 1100 felnőtt telefonos megkérdezésével készült, 3,5 százalékos hibahatárral.

[popup][/popup]