Abbász: Biden költöztesse vissza az amerikai követséget Tel Avivba

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Israel Hayom napilap idézi Mahmúd Abbász hivatalának meg nem nevezett magas rangú tisztviselőjét, aki szerint Ramallah követelni fogja Joe Bidentől, hogy haladéktalanul helyezze vissza az Egyesült Államok Nagykövetségét Tel-Avivba, és vonja vissza Donald Trump elismerését, mely szerint Jeruzsálem Izrael fővárosa.

Mahmud Abbasz

Biden korábban azt mondta, hogy bár elődjénél kiegyensúlyozottabb megközelítést alkalmaz a közel-keleti konfliktusban, Trump korábbi intézkedéseit nem fogja visszavonni.

Az idézett tisztviselő szerint Abbasz üzenetet küldött Bidennek: a Palesztin hatóság hajlandó lenne folytatni az – Egyesült Államok közvetítésével zajló – béketárgyalásokat Izraellel, de csak attól a ponttól kezdve, ahol 2016-ban Barack Obama elnökségének végén abbahagyták.

Nabil Shaath, Abbász tanácsadója szerint a PH azt is követeli, hogy az Egyesült Államok újra engedélyezze a palesztin diplomáciai missziót Washingtonban, amelyet Trump bezárt, és indítsa újra a palesztinoknak nyújtott amerikai segítséget, valamint az ENSZ palesztin menekülteket és utódaikat segélyező ügynökségének, az UNRWA-nak a támogatását

Times of Israel

[popup][/popup]