A Tett és Védelem Izraelben

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

A Tett és Védelem Alapítvány vezetősége – melyben a legjelentősebb hazai zsidó vallási közösségek mindegyike képviselteti magát – az izraeli kormányszervek meghívására Izraelbe látogatott.

nathansharanszkij

Nátán Saranszki, a SZochnut vezetője a TeV munkatársaival.

A magyarországi antiszemitizmus elleni küzdő szervezet vezetősége a találkozókon a legmagasabb szinten képviselte a hazai zsidóságot. Heisler András elnök a MAZSIHISZ képviseletében és alapítványi társelnökként, Köves Slomó az EMIH vezető rabbijaként és az alapítvány kezdeményezőjeként, míg Bodnár Dániel ugyancsak alapítványi társelnökként vettek részt az egyeztetéseken. A találkozókon részt vett még Alex Katz, a Szochnut közép-európai igazgatója, a küldöttség vendéglátója, Szalai Kálmán a Brüsszel Intézet vezetője, és Chen Dor oktatási szakember.

A delegáció tagjait fogadta a – jelenleg Izrael Állam külügyminisztereként szolgáló – Zeev Elkin külügyminiszter-helyettes, Nathan Sharansky, a Jewish Agency (Zsidó Ügynökség) nagy politikai elismertséggel bíró elnöke, Eliezer Sandberg, a Keren Jiszod, a legjelentősebb cionista fundraising szervezet elnöke, Cáchi Hánegbi,  a Kneszet Izraeli-Magyar kapcsolatok bizottságának elnöke, Avraham Duvdev, a Cionista Világszövetség elnöke.

A találkozókon a TEV vezetői beszámoltak a működésük megkezdése óta eltelt időszakban elért eredményeikről. Ezzel párhuzamosan az izraeli kormány és a nemzeti szervezetek álláspontjáról kaptak tájékoztatást a nyílt Izrael-ellenességbe burkolózó antiszemitizmus, illetve az Európai Unió hivatalos politikájában egyre erősödő politikai Izrael-ellenesség problémáiról. A vendéglátók mind a további szoros együttműködést szorgalmazták.

[popup][/popup]