A Spotify törli az antiszemita tartalmakat

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A világszerte 200 millió előfizetővel rendelkező Spotify zenei streamingszolgáltató cég törli azokat az antiszemita tartalmú lejátszási listákat, amelyekben Adolf Hitlert dicsőítik, a holokauszt áldozatain gúnyolódnak vagy amelyek antiszemita szimbólumokat használnak – mondta el a szolgáltató szóvivője a The Times Of Israel-nek.

Náciszimpatizáns felhasználók lejátszási listái a Spotify-on. A cég törli őket és más antiszemita tartalmakat

„A felhasználók által generált tartalmak vétenek irányelveink ellen, ezért azonnal eltávolítjuk őket. A Spotify betilt minden olyan tartalmat, amelyek sértőek, bántóak, rágalmazóak, pornográfok, fenyegetőek vagy obszcének” -mondta a cég szóvivője.

A lap olyan lejátszási listákról számolt be, amelyek egyes elemei a zsidók megölésre szólítanak fel, Hitlert dicsőítik vagy gúnyolódnak Anne Frankon, a holokauszt világhírű áldozatán és az auschwitzi megsemmisítő táboron.

Csütörtök reggelre ezeknek a tartalmaknak a nagy részét már el is távolította a Spotify, de még 110 olyan profil érhető el, melyeket Adolf Hitler név alatt regisztráltak. Egyelőre nem tudni, hogy ezeket a profilokat is zárolták-e. (MTI nyomán)

[popup][/popup]