A rendőrség megtalálta az eilati csoportos nemi erőszak elkövetőit

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli rendőrség csütörtökön bejelentette, hogy a nyomozóknak sikerült megoldaniuk a hónap elején bejelentetett eilati csoportos nemi erőszak ügyét, és megbízhatónak találták a 16 éves áldozat vallomását.

Eilat: a hotel, ahol a bűncselekmény történt (Forrás: Youtube)

A rendőrség nyilatkozata szerint az ügyben 17 gyanúsítottat azonosítottak, akik közül 14-et letartóztattak.

„A nyomozóknak sikerült rekonstruálni a Red Sea Hotelben történtek részleteit, és elérni az összes gyanúsítottat, akiknek köze volt 16 éves lány nemi erőszak ügyéhez” – mondta a rendőrség.

A média szerint a gyanúsítottak ellen várhatóan jövő héten emelnek vádat.

Csütörtökön az ügy egyik kulcsfontosságú gyanúsítottja tagadta, hogy bármilyen bűncselekményt követett volna el, míg a rendőrség azt állította, hogy beismerte, hogy lefilmezte a szobában történteket.

Askelonban, a bírósági meghallhatás előtt, törülközővel elfedve a fejét azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy megpróbált segíteni az áldozatnak, és soha nem bántotta.

„Az igazság ki fog derülni” – mondta. „Sokat fogtok még hallani felőlem. Rendszeresen fogunk nyilatkozni”.

A letartóztatottak közül tíz fiatalkorú, nevük közlésére hírzárlat van érvényben.

Négy gyanúsítottat korlátozott feltételek mellett szabadon engedtek, köztük a hotel menedzserét, Pnina Mamant.

Az ügy hatalmas megdöbbenést okozott Izraelben, a politikai spektrum minden oldaláról elítélő nyilatkozatokat eredményezve.

A rendőrség magas rangú tisztviselője vasárnap a 12-es csatornának azt nyilatkozta, hogy olyan bizonyítékokkal rendelkeznek, amelyek alátámasztják a 16 éves lány beszámolóját.

A tisztviselő szerint a nemi erőszak „nagyon hosszú ideig” tartott, és a rendőrségnek „érzékeny” bizonyítékai vannak, amelyek természetét egyelőre nem fedik fel.

Noha a tisztviselő nem árulta el, hogy a rendőrség szerint pontosan hány férfi vett részt a nemi erőszakban, megjegyezte, hogy a gyanúsítottak száma „minden bizonnyal két számjegyű,” hozzátéve, hogy „egy is túl sok lett volna”.

Vasárnap országszerte tüntetéseket tartottak a nők elleni erőszak ellen.

Teljes cikk

 

Címkék:csoportos nemi erőszak, Eilat

[popup][/popup]