A rabbikar a Magyar Nemzetben közölt valótlan állításokról

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A rabbikar nyilatkozatot adott ki a Magyar Nemzetben közölt valótlan állításokkal kapcsolatban:

Mi, alulírott rabbik és a Mazsihisz elnöke megdöbbenéssel olvastuk a Magyar Nemzet online (MNO) oldalán a Mazsihisz elnökével 2014. november 20-án folytatott megbeszélésünkről kiadott valótlan állításokat tartalmazó híranyagot.

Ezúton nyilatkozunk, hogy a megbeszélésen a rabbik nem dorgálták meg a Mazsihisz elnökét, nem kötelezték arra, hogy két rabbi jelenlétében leüljön a tárgyalóasztalhoz, nem kérdőjelezték meg alkalmasságát, nem állították, hogy a vallásunk nyílt megszegésével folytatja elnöki tevékenységét. A tanácskozáson őszinte és felelős beszélgetést folytattunk a magyarországi zsidóság jövőjéről, s aktuális problémáiról.

Tisztelettel kérjük az MNO szerkesztőségét, hogy a továbbiakban tartózkodjanak a közösségünket érintő ellenőrizetlen, hamis hírek közlésétől.

Darvas István rabbi; Deutsch László főrabbi; Deutsch Róbert főrabbi; dr. Frölich Róbert főrabbi;Heisler András elnök; Kardos Péter főrabbi; Radnóti Zoltán rabbi; Schönberger András főrabbi;Prof.dr. Schőner Alfréd főrabbi; Prof. dr. Schweitzer József Nyugalmazott Országos Főrabbi; Szerdócz E. József rabbi; Totha Péter Joel rabbi; dr. Verő Tamás rabbi

*

Az előzményekről írott cikkünk itt olvasható

[popup][/popup]