A Mi Hazánk vezetői az Országházban vendégül látták a palesztin nagykövetet

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A palesztin nagykövet, dr. Fadi Elhusseini volt a Mi Hazánk vendége az Országházban. Az őt vendégül látó Novák Előd sérelmezte, hogy a Külügyi Bizottság csak az izraeli nagykövetet hívta meghallgatásra.

A palesztin nagykövet és Novák Előd (fotó: fcabook)

Sérelmezte Novák azt is, hogy (a mi számunkra örvendetes módon) „a gázai népirtással kapcsolatos török nagykövetségi konferencián is csak a Mi Hazánk képviseltette magát a magyarországi pártok közül”.

Fb posztjában a Mi Hazánk vezető politikusa, a kortársa magyar szélsőjobb régi harcosa, a kurucinfo egyik fő munkatársa annyi engedményt tett a mérsékelt felfogás felé, hogy felmondta az ENSZ ismert álláspontját:

 A terrorizmus minden formáját elutasítjuk, mélyen elítéljük fegyvertelen civilek, különösen a nők és a gyermekek lemészárlását. Ilyet a hosszú évtizedek óta tartó izraeli-palesztin konfliktus során mindkét fél részéről láttunk. Izrael és Palesztina esetében az ENSZ által is szorgalmazott kétállami megoldást szorgalmazzuk.”

Ezt akár az ENSZ főtitkára  is mondhatta volna.

Utána azonban a palesztin nagykövet kap szót, aki felmondja a kincstári palesztin álláspontot:

„A nagykövet úr beszámolt arról, hogy 2023. október 7. óta közel 35.000 civilt ölt meg az izraeli megszálló hadsereg. Az áldozatok több, mint 70%-a gyermek és nő. 

A nagykövet és vendéglátói figyelmét elkerülte, hogy az ENSZ időközben tízezer fővel csökkentette a palesztin áldozatok becsült számát.

 

[popup][/popup]