A Mi Hazánk a kormányt támadja, annak Izrael-párti álláspontja miatt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Magyarországnak ki kell maradnia az izraeli-palesztin háborús konfliktusból és az ENSZ – azonnali tűzszünetet sürgető és a kétállami megoldást pártoló – álláspontját kell támogatnia, hangsúlyozta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, a párt frakcióvezetője.

Toroczkai László

A politikus pártja tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy miközben az ukrajnai háború során a kabinet végig arra hivatkozott, hogy a béke oldalán van, és nem kötelezi el magát egyik harcoló fél mellett sem, e “szintén a harmadik világháború kitörésének lehetőségével fenyegető háborús konfliktus esetében, az izraeli palesztin véres események kapcsán a kormány feladta ezt a látszólagos semlegességét”, és egyértelműen Izrael és Gázában most folyó a vérontás pártjára állt.

A terrorizmus minden formáját a leghatározottabban elítéli a Mi Hazánk Mozgalom, tehát így a Hamasz terrorista cselekményeit is – fogalmazott. Hozzátette, álláspontjuk szerint minden államnak joga van az önvédelemhez, de csak a saját területén.

Toroczkai László szerint ami Gázában folyik, “az már nem nevezhető önvédelemnek; háromezer gyermek lemészárlása az nem igazolható önvédelem, semmilyen helyzetben”. Hozzátette: az izraeli hadsereg szíriai és libanoni területek elleni akciói a konfliktus eszkalációjával fenyegetnek.

MTI

 

[popup][/popup]