A Mazsihisz pártpolitikai kérdésekbe nem kíván beavatkozni

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Néhány nap múlva kezdődik a parlamenti választások hivatalos kampányidőszaka. A Mazsihisz ezzel kapcsolatban közleményt fogalmazott.

“A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) vezetősége fontosnak tartja, hogy mindenki szabadon, egyéni felfogása és értékrendje szerint választhasson a neki tetsző politikai pártok közül.

A korábbi kampányok során is kinyilvánítottuk, a Mazsihisz, mint a magyarországi zsidóság legitim képviselete, semmilyen módon nem kíván részt venni a választási kampányban, és ennek tiszteletben tartására kér mindenkit.

Ahogy azt Izrael Állam nagykövete, Yacov Hadas-Handelsman is nyilatkozta: „elvárjuk, hogy Izraelt és a zsidó közösséget hagyják ki a kampányból”.

A Mazsihiszen belül egyértelmű konszenzus van arról, hogy Szövetségünk pártpolitikai kérdésekbe nem kíván beavatkozni, vallási felekezetként ilyen ügyekben nincs és nem is lehet illetékessége.

A jelölteknek a választáshoz sok sikert kívánunk, a szavazóktól pedig azt kérjük, éljenek helyesen a rájuk ruházott felelősséggel” – fogalmaz közleményében a Mazsihisz vezetősége.

[popup][/popup]