A Mazsihisz az őszi nagyünnepeken is zárva tartja zsinagógáit a járvány miatt

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A koronavírus-fertőzés terjedése miatt a Mazsihisz-BZSH Krízismenedzsmentje szeptember 3-i ülésén újabb rendelkezéseket hozott a következő hetekre és az ünnepi időszakra.

A Dohány uctai zsinagóga

“A Krízismenedzsment döntése szerint a mai naptól minden zsinagóga zárva tart, és ez sajnálatos módon vonatkozik a közelgő ünnepi időszakra is. A rendelkezés visszavonásig érvényes.

Fontos, hogy a nagyünnepeket a zsinagógákon kívül, azaz szabad téren vagy egyéb bérelt helyszínen sem lehet megtartani! A hitélet újra az online térre korlátozódik. Ugyanez vonatkozik a közgyűlésekre és más társadalmi rendezvényekre is.

Az iskolákban és az óvodában jelenleg is szigorú járványügyi protokoll betartásával folyik az oktatás. Az esetleges további intézkedéseket a Krízismenedzsment a következő napok eseményeitől, a vírusfertőzés alakulásától teszi függővé.

A budapesti és a vidéki idősek otthonával kapcsolatos további intézkedésekről a Krízismenedzsment a napokban dönt.

Ezúton hívjuk fel a zsidó közösség tagjainak figyelmét az egyéni felelősség fontosságára. Lehetőség szerint kerülni kell a tömegrendezvényeket és be kell tartani a vírus terjedését megelőző óvintézkedéseket.

Továbbra is vigyázzunk magunkra és egymásra!” – zárul a közlemény.

*

Mint ismeretes, a Mazsihisz augusztus 28-án részben már bezárta budapesti zsinagógáit.

Az EMIH szeptember 2-i közleményében a fentivel épp ellentétes döntést hozott és jelezte, hogy megnyitja zsinagógáit, ahol előzetes bejelentkezés után lehet imádkozni.

[popup][/popup]