A Magyarhoni Zsidó Imaegylet (ZSIMA) is csatlakozott a 14 felekezet nyilatkozatához

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az MTI tudósítása szerint „az egyházak 2021. december 9.-én kelt nyilatkozata aláírásával a ZSIMA is alapvetőnek tartja a családi értékek védelmét. Magyarhoni Zsidó Imaegylet a Tóra és a Szentírás szavai szerint, a vallásos neológ értékrend alapján támogatja a családok védelmét.”

A nyilatkozat körül kirobbant vitákról itt olvashatnak. A – viták nyomán módosított – közös nyilatkozatban többek között ez áll:

“Mi, az alulírott katolikus, protestáns és ortodox egyházak, valamint zsidó hitközségek képviselői, a Karácsonyra készülve, illetve a Hanuka gyertyáinak fényében, egyben az utóbbi időkben egyre erősödő társadalmi vitákra reagálva ezúton is megerősítjük a házasságra, a családra és az emberi méltóságra vonatkozó zsidó és keresztény értékrend fontosságát”

A Zsima közleményében leszögezi:

“Hisszük, hogy minden ember egyenlő és egyenlő méltóságú, de az emberi lét kiteljesedésének biztosítéka egy férfi és egy nő között fennálló szeretetteljes családi, házassági kapcsolat, melyet a gyermekeikkel együtt az Örökkévaló áldása kísér.”

Mint ismeretes, a ZSIMÁ-t Róna Tamás rabbi alapította egy évvel ezelőtt, miután éles konfliktusba keveredett a Mazsihisz elnökével, s távozni kényszerült a Mazsihisz állományából. A ZSIMA nem sokkal megalapítása után évi rendszeres 51 milliós állami támogatásra vált jogosulttá.

MTI – Szombat

[popup][/popup]