A Likud alapító Begin fia is elhagyja a pártot

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Beni Begin, az izraeli Likud párt alapítójának, Menachem Beginnek a fia csütörtökön bejelentette, hogy csatlakozik Gideon Szá’ár Új Remény nevű szakadár politikai pártjához.

Gideon Sza’ar és Beni Begin

Begin ezzel felkerült a volt likudosok egyre bővülő listájára, akik kiléptek a pártból, hogy csatlakozzanak Szá’árhoz. Köztük található Benjamin Netanjahu miniszterelnök bizalmasa, Ze’ev Elkin, Saren Haszkel és Michal Sir törvényhozók, valamint a Kneszet koronavírus-felügyeleti bizottságának vezetője, Jifat Sasa-Biton – írja az ujkelet.live.

„Az elmúlt néhány évben, és különösen az elmúlt évben egy furcsa és veszélyes jelenséget tapasztalunk” – mondta Begin. „A kormány az Izrael Állam intézményei elleni gonosz és obszcén támadások forrása. Ennek a jelenségnek véget kell vetni. Ennek módja a kormányváltás.”

„Ezért örültem, amikor Gideon barátom úgy döntött, hogy megteszi ezt a bátor lépést és új politikai pártot hoz létre annak érdekében, hogy megvalósítsa ezt a váltást” – tette hozzá. „Erre lehetőségünk van a közelgő választásokon, és mindannyian fel van jogosítva, hogy részt vegyünk ebben a törekvésben és leváltsuk a kormány.”

„Az elmúlt két évben Izrael politikai, gazdasági, társadalmi és értékrend káoszban van. Az Új Reményt azért hoztam létre, hogy kormányváltást eszközöljek, biztosítsam az ország polgárainak jobb jövőjét, helyreállítsam a stabilitást és megőrizzem azokat az alapvető értékeket, amelyekre Izrael Állam épült” – mondta Szá’ár. „Beni Begint nem kell bemutatni. Begin exminiszter nagyon fontos kiegészítője lesz az ország jövőjére irányuló kampánynak. Fontos, hogy Izrael profitálhasson gazdag tapasztalataiból, bölcsességéből, ítélőképességéből és az értékrendekből, amit képvisel.”

Beni Begin két Netanjahu-kormányban töltött be miniszteri posztot.

Teljes cikk

[popup][/popup]