A jemeni hútik videót tettek közzé a hajófoglalásról

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A jemeni hútik elfoglaltak egy brit tulajdonú és japán üzemeltetésű teherhajót a Vörös-tenger déli részén.

Az incidenst „iráni terrorcselekménynek” minősítették. A hútik azt mondták, hogy lefoglaltak egy hajót az említett területen, és azt izraeli hajónak tartják. „A hajó legénységét az iszlám elveknek és értékeknek megfelelően kezeljük” – mondta a csoport szóvivője – írja a 444.hu.

A Galaxy Leader nevű hajó tulajdonosa egy Man-szigeti székhelyű Ray Car Carriers nevű cég, amely a Tel-Avivban bejegyzett Ray Shipping egyik leányvállalata.

A fegyveresek most egy videót is közzétettek arról, pontosan hogyan is zajlott a hajó elfoglalása. Orosz gyártmányú helikopter és fél tucat fegyveres is szerepel rajta, mint az akciófilmekben.

OSINTtechnical on Twitter: “Footage of Houthi forces hijacking the ship Galaxy Leader in the Red Sea yesterday. pic.twitter.com/PSFLpV4FLA / Twitter”

Footage of Houthi forces hijacking the ship Galaxy Leader in the Red Sea yesterday. pic.twitter.com/PSFLpV4FLA

A Galaxy Leader nevű hajó tulajdonosa egy Man-szigeti székhelyű Ray Car Carriers nevű cég, amely a Tel-Avivban bejegyzett Ray Shipping egyik leányvállalata.

A múlt héten a húti vezetés közölte, hogy erőik további támadásokat fognak intézni Izrael ellen, és figyelmeztettek, hogy célba vehetnek izraeli hajókat a Vörös-tengeren. Azt mondták, minden olyan hajó, amely izraeli cégek tulajdonában van, izraeli zászlót visel, izraeli cégek üzemeltetik, vagy izraeli zászló alatt hajózik, célpont lehet.

[popup][/popup]