Hurrikán: a hondurasi elnök köszönetet mondott az izraeli segítségért

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az elmúlt négy napban az Izraeli Polgárvédelmi Parancsnokság és a Külügyminisztérium delegációja a hurrikán sújtotta Honduras északnyugati részén segíti a helyi erők munkáját.

A Polgávédelmi Parancsnokság delegációja a hurrikán sújtotta Hondurasban 2020. december. (Fotó: Izraeli Védelmi Erők)

Az ujkelet.live tudósít arról, hogy a Közép-Amerikán végigsöprő viharok több mint hárommillió hondurasit érintettek és 100 embert halálát okozták, továbbá több mint 150 000 ember maradt otthon nélkül.

Beni Gantz védelmi miniszter és Gabi Askenázi külügyminiszter irányításával a küldöttség szerdán érkezett Hondurasba, miután a hondurasi kormány az izraeli Polgári védelmi Hatóság segítségét kérte, figyelembe véve az izraeliek vészhelyzetek kezelésében szerzett ismereteit.

A segítség részeként a küldöttség olyan professzionális technológiai felszereléseket használt, amelyeket Izraelben az elmúlt évek során fejlesztettek ki. A delegáció áttekintette a katasztrófa sújtotta területeket, és tevékenységét a legnagyobb kárt szenvedett városokra összpontosítja.

A küldöttség a helyi önkéntesekkel karöltve vészhelyzeti segítséget nyújt az érintett területek lakosságának, betartva a koronavírus terjedésének megakadályozására hozott rendeleteket.

„Az izraeli delegáció arra összpontosítja erőfeszítéseit, hogy a hurrikán sújtotta térség lakóinak segítséget nyújtson a napi rutinhoz való visszatérésben, valamint kiképzi a hondurasi sürgősségi csapatokat a katasztrófahelyzetek kezelésére” – mondta Tal Jitzhakov, a Külügyminisztérium képviselője.

Teljes cikk

 

[popup][/popup]