A házon nem SS-jelvény látható, csak valaki a 44. szülinapját ünnepli

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Legalábbis ezt mondták a háziak – akik amúgy nácinak vallották magukat – egy felháborodott járókelőnek, majd a kiérkező rendőrségnek.

A 444.hu számolt be róla, hogy

„…a leányfalusi Duna-parton szombaton sétálók, amikor az egyik hétvégi ház homlokzatán egy SS-jelvényt láttak kilógatva. Vagy legalábbis valamit, amit többen is annak néztek.

A látvány annyira felháborított egy arra sétáló férfit, hogy fényképezni kezdte a házat. Az illető a 444-nek azt mesélte, hogy ezt látva kijött a házból egy nő és mögötte valamivel egy férfi. A nő a szemtanú elbeszélése szerint azt mondta neki, hogy a férje 44. születésnapját ünneplik és ez egy 44-es szám. Amikor a fényképező azt mondta az időközben odaérkező férfinak, hogy ez szerinte egy SS-jelvény, ami tiltott önkényuralmi jelkép, ő pedig zsidó és zavarja a látvány, a férfi állítása szerint azzal válaszolt, hogy ők viszont nácik, hősünknek pedig úgyis indul a vonata.”

A kiérkező rendőrség elfogadta a tulajdonos magyarázatát, hogy a zászlón a 44-es szám szerepel egy kicsit stilizálva, mert a tulajdonos barátai elektromos dolgozók. Azért a zászlót bevették.

Teljes cikk

Címkék:önkényuralmi jelkép, SS-jelvény

[popup][/popup]