A Hamasz gyerekkatonái

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A nemzetközi sajtónak tartott tájékoztatón az Izraeli Hadsereg felvételeket mutatott be, amelyeken az látható, hogy a Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád milyen módon vezetik be a fiatalokat terrorista ideológiájukba.

Mindkét terrorszervezet évek óta nyíltan nyári táborokat működtet a Gázai övezetben, ahol a gyerekek katonai kiképzésen vesznek részt. A terrorcsoportok katonai szárnya által fenntartott nyári táborokban, a kezdő kiképzése során a gyerekek megtanulnak lőni, alagutakat használni, harcolni a tankok ellen és katonákat elrabolni – írja az ujkelet.live.

Hírszerzési információkra hivatkozva a hadsereg azt mondta, hogy „nagyszámú kiskorú aktív” a Hamászban és a Palesztin Iszlám Dzsihádban.

„A Hamász terrorszervezet még a háború alatt is kiskorúakat használ különféle feladatokra, például üzenetek és lőszerek továbbítására”.

A hadsereg szerint a Hamász egyik parancsnokának kihallgatása során kiderült, hogy a terrorcsoport gyerekeket használt robbanószerkezetek szállítására.

A terrorcsoportok egy támadás után gyerekeket küldtek a gázai csataterekre, „hogy felmérjék a károkat, és jelentést tegyenek a menedékhelyeken rejtőzködő terroristáknak”.

Teljes cikk

[popup][/popup]