A Hamász erőszakkal fenyeget, ha Ben-Gvir látogatást tesz a Templom-hegyen

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Kan közszolgálati műsorszolgáltató riportját követően, palesztin források hétfőn a libanoni Al-Mayadeen csatornának azt mondták, hogy a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet kemény üzenetet küldött Egyiptomon és az ENSZ-en keresztül Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter (Otzma Jehudit) azon szándékával kapcsolatban, hogy látogatást tesz a Templom-hegyen.

Yahyah Sinwar, a Hamasz gázai vezére pedagóiai szerepkörben (Forrás: Twitter)

Elmondásuk szerint a terrorszervezet kijelentette, ,,nem fog tétlenül ülni”, és a frissen kinevezett nemzetbiztonsági miniszter, Ben-Gvir lépése ,,robbanáshoz fog vezetni”.

A Kan vasárnap esti riportja arról számolt be, hogy a nemzetbiztonsági miniszter munkatársai a múlt héten felvették a kapcsolatot a rendőrséggel, közölve a miniszter szándékát, hogy már a héten látogatást tenne a Templom-hegyen,

Miért fontos: Ez lenne az első alkalom, hogy a szélsőjobboldali párt vezetője kormánytagként felmegy a Templom-hegyre.

Mit tudni:

Jelenleg Ben-Gvir azt tervezi, hogy kedden (Tevet 10 böjtjén) vagy szerdán megy fel a hegyre, de a Kan megjegyezte, elképzelhető, hogy a publikáció nyomán a látogatás elmarad.

  • Az érintettek egyikének sem érdeke a látogatás pontos dátumának közlése, próbálva megakadályozni a zavargásokat a helyszínen.
  • Holnap várhatóan a rendőrségmegbeszélést tart az ügyben, amelyen Kobi Sabtáj rendőrfőkapitány is részt vesz.Teljes cikk
[popup][/popup]