A Hajnali láz sem érdekelte a moziban a nézőket

Írta: 444.hu - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Mindössze 1981-en látták Gárdos Péter új filmjét, a Hajnali lázt a magyar mozikban a premiert követő első hétvégén. 

A rendező által írt, nagy sikerű könyvből készült azonos című film ezzel az eredménnyel a leggyengébben kezdő filmek sorát gazdagítja egyelőre, íme a magyar filmek első hétvégés nézőszámai (Forgalmazói szempontból az első hétvégén elért nézőszám sokatmondó adat, ebből nagy biztonsággal lehet következtetni a mozis össznézettségre):

copy_magyar_filmek_elso_hetvegeje_a_mozikban

“Forrás: 444-gyűjtés innen-onnan-mindenhonnan. Nem gyűjtöttük össze az összes magyar filmet, találomra válogattunk.” (forrás. 444.hu)

 

A filmet a Magyar Nemzeti Filmalap 309,61 millió forinttal támogatta, de finanszírozta az Európai Unió MEDIA programja, az MTVA és a Magyar Mozgókép Közalapítvány a Svéd Filmintézet, a Filmpool Nord, a Svéd Televízió, a Jeruzsálemi Filmalap, a Magnet Bank, a Magyar Nemzeti Vagyonügynökség.

Hajnali lázA sztori Gárdos szüleinek történetét dolgozza fel:

„A második világháború utáni Svédországban játszódó romantikus film a borzalmakon is túljutni képes, szenvedélyes élni akarás megható és csodálatos példázata. A 25 éves Miklós 117 lánynak ír levelet, hogy megtalálja az igazit. A 19 éves Lilivel fél évig levelezik, mire személyesen is találkoznak.”

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]