A hadsereg megerősítette csapatait, mivel Naszrallah ismét megtorlással fenyegette Izraelt

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Miközban a csapatok továbbra is fokozott készültségben vannak az északi határnál, az Izraeli Védelmi Erők szombat este Twitteren közölte, hogy törlésre került egy nagyszabású hadgyakorlat, valamint a hivatali ideje végén járó katonai szóvivő is a helyén marad.

Az elmúlt héten az izraeli hadsereg földi erői, a hírszerzés, a légierő és a haditengerészet fokozták készültségüket különböző forgatókönyvekkel számolva az Északi Parancsnokság területén és a 91-es hadosztálynál.

A helyzetértékeléssel összhangban az a döntés született, hogy a hét második felére tervezett hadgyakorlat elhalasztásra kerül.

A gyakorlat az erők felkészültségének javítására irányult, és a 2019-es képzési program része volt.

A gyakorlatra behívott tartalékosokat tájékoztatták az új időponttal kapcsolatban.

Aviv Kochav vezérkari főnök továbbá úgy döntött, hogy a hadsereg szóvivője, Ronen Manelis dandártábornok, akinek helyét Hidai Zilberman dandártábornok kedden venné át, további utasításig a posztján marad.

A hadsereg egy korlátozott megtorlócsapásra számít a libanoni Hezbollah terrorszervezet részéről katonai célpontok ellen.

Szombaton a helyi médiában egy tank-konvojról készült videó jelent meg.

A tüzérség megerősítése mellett Vaskupola rakétavédelmi ütegeket helyeztek üzembe északon és törölték az eltávját a térségben állomásozó harci katonáknak. A hadsereg ezen felül lezárta a légteret a polgári járatok elől, bezárva a kirjat smonai polgári repteret és magas készültségbe helyezte a haditengerészetet.

A libanoni Hezbollah terrorszervezet vezetője, Hasszán Naszrallah szombat este kijelentette, hogy az állítólagos izraeli támadásokra adott válasz elkerülhetetlen, és a határ mentén bárhol lecsaphatnak.

Teljes cikk

[popup][/popup]