A felháborodást követően Jeruzsálem levette az óváros falaira kivetített orosz és ukrán zászlókat

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Miután a jeruzsálemi városi tanács tagjai bírálták az önkormányzatot, amiért ukrán és orosz zászlókat is kivetített Jeruzsálem óvárosának falaira, a városháza eltávolította mindkét zászló képét vasárnap.

Bár Jeruzsálemben az ukrán zászló mellé helyezték az oroszt is – írja az ujkelet.live – , a világ városaiban egyedül az ukránt jelenítik meg, szolidaritásul az országgal a február 24-én indított orosz inváziót követően.

A két zászlót a békegalambok képei és az „Aki békét teremt a magasságokban” héber imarészlet mellé vetítették. A kijelzőn megjelent a „Várunk titeket” kifejezés is, amely nyilvánvaló utalás arra, hogy Jeruzsálem a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök csúcstalálkozójának helyszíne lehet.

„Ne torzítsák el a valóságot… Az agresszor az agresszor. Nem lehet egymás mellé helyezni a támadót és a támadottat. Ez igazságtalan. Ez áldozatok ezrei számára bántó. Jeruzsálem lehet a béke városa, és otthont adhat a háború megelőzésére szolgáló csúcstalálkozónak, de Jeruzsálem mindenekelőtt az igazságosság városa” – írta Twitteren a jeruzsálemi városi tanács ellenzéki vezetője, Ofer Berkowitz.

Teljes cikk

[popup][/popup]