A Facebook kitiltott platformjáról két Kach-támogató szélsőjobboldali izraelit

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Baruch Marzel és Michael Ben-Ari szélsőjobboldali politikai szereplőket kitiltották a Facebookról, közölte a Ynet hírportál szerdán.

A jelentés szerint a két férfit azért távolították el a közösségi média platformról – írja az ujkelet.live – mert támogatják a betiltott Kach-pártot, melyet többek között Izraelben és az Egyesült Államokban is terrorszervezetként tartanak számon. Az izraeli Facebook azt nyilatkozta a Ynetnek, hogy Marzel és Ben Ari „veszélyes személyek”, és oldalaikat, csoportjaikat és magán profiljaikat eltávolítják a Facebookról és az Instagramról is.

„Nem engedjük, hogy erőszakos személyek vagy mások ellen erőszakra szólító személyek jelen legyenek platformunkon” – olvasható a közösségi média által közzétett közleményében.

,,Nem függesztettek fel, mivel nem rendelkezem Facebook-fiókkal, azokat a fiókokat tiltották le, amelyek a nevemet említették” – mondta Marzel. ,,Előfordulhat, hogy rágalmazási pert indítok, amiért kijelentették, hogy terrorszervezeteket támogatok. Kibírtuk a fáraót, ki fogjuk bírni Zuckerberget”.

A neokahanista Otzma Jehudit képviselője, Itamar Ben-Gvir a fejleményt ,,felháborító tettnek” nevezte, melynek célja ,,a jobboldali aktivisták elhallgattatása”.

Az izraeli Legfelsőbb Bíróság 2019. március 17-én úgy döntött, eltiltja DáMichael Ben Arit a 21. Kneszet-választásokon való indulástól arab-ellenes nézetei miatt.

Ez volt első eset, hogy kizártak egy jelöltet.

Teljes cikk

[popup][/popup]