A Duna parti cipőkbe köpködő jobbikos a Momentum és az LMP támogatásával indulhat Debrecenben

Írta: Szombat / Index.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Botrány kezd kibontakozni az LMP és a Momentum debreceni háza táján, miután kiderült, Kulcsár Gergely a Jobbik, és az említett két párt közös képviselőjelöltjeként indulna az önkormányzati választáson. 

Kulcsár Gergely

A444.hu emlékeztetett arra: a jobbikos Kulcsár Gergely az a “hírhedt politikus”, aki beleköpött a holokauszt Dunába lőtt áldozatainak emlékére a rakparton felállított vascipők egyikébe, majd erről humorosnak szánt levélben tájékoztatta jobbikos politikustársait. Egy másik, ismertté vált levelében, 2012. április 10-én azt írta a frakciótársainak, a közelgő parlamenti holokauszt-emléknapról értekezve, hogy

Baráth Zsolt képviselőtársunk kiváló felszólalása miatt meg van rá az esély, hogy valamelyik biboldó-bérenc frakció kezdeményezni fogja, hogy felállva emlékezzen a Ház a kamukauszt állítólagos áldozataira. Akkor mit teszünk?

“Amit Kulcsár az akkori levelében írt, az teljes mértékben vállalhatatlan, ilyen megnyilvánulásoknak nincs helye a magyar közéletben. Mi viszont hiszünk abban, hogy a Jobbik és vezetői sokat változtak az elmúlt években” – válaszolta a 444.hu idevágó kérdéseire Mándi László, a Momentum debreceni szervezetének elnöke. A politikus szerint ha az ellenzék országosan is együtt tud dolgozni a korábban szélsőséges Jobbikkal, akkor Kulcsár is megérdemel egy esélyt, de a jövőre nézve zéró toleranciát hirdetnek az esetleges szélsőséges nézeteivel szemben.

A portál közzétette a részletes levelezést is Kulcsár ügyében, abból úgy tűnt, a kérdés lezártnak tekinthető, és a Momentum és az LMP gyakorlatilag szó nélkül elfogadta, hogy a Jobbik ragaszkodik politikusa indításához.

Teljes cikk

[popup][/popup]