A CIA és a Moszad lesz a hírszerzés fő partnere

Írta: origo.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Lázár Jánost szerdán a parlament nemzetbiztonsági bizottsága is meghallgatta, elsősorban az Információs Hivatal (IH) irányítása miatt. “Mivel nyílt ülés van, próbálom a mondandómat rövidre fogni” – kezdte Lázár, aki elmondta, hogy a közigazgatási államtitkársághoz fog tartozni az IH, de a felügyeletet helyettes államtitkár közreműködésével személyesen ő fogja ellátni.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterjelölt nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatása előtt a Képviselői Irodaházban 2014. június 4-én. MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterjelölt nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatása előtt a Képviselői Irodaházban 2014. június 4-én. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Lázár azt mondta, szükségesnek tartja az Információs Hivatal átalakítását és megerősítését, szerinte enélkül az nem tud tovább működni. Ehhez nagyobb költségvetési forrásra lesz szükség. Lázár azt szeretné, ha néhány éven belül a miénk lenne a legjobb Információs Hivatal. Fontosnak tartja a CIA-val és az izraeli titkosszolgálattal való szoros kapcsolattartást.

“Érdekes szerkezeti változás, és törvénymódosítást igényel, hogy a kormány bevezeti a miniszterhelyettes intézményét, mert a parlamenti kapcsolattartás keretében szükség van arra, hogy tapasztalt, politikai felhatalmazással rendelkező ember képviselje a parlamentben és a bizottságokban a minisztert” – mondta Lázár, de azt nem árulta el, hogy ki lesz az ő helyettese.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]