A blogger sírjánál

Írta: Bali K. Kati/cafebog - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Próbálok bepillantani a kérdező fejébe. Próbálom kideríteni, mi a központi probléma, ami válaszra vár, mi a kérdés lényege, hogy úgy tudjak válaszolni a kérdező nőnek, hogy ő maga találhassa meg a választ.” – írta Dafna, aki hosszú évek óta adott tanácsokat blogján meddőséggel küzdő nőknek. 

ShowImage

Dafna Meir

Senki se gondolta volna, hogy élete első 13 évében nem sok jóban volt része: állami gondozottként élt, míg végül egy nevelőcsaládhoz nem került, ahol lassan megismerkedett azzal, milyen is a szeretet és milyen is egy igazi család. Izraeli polgárként Dafnának kötelező volt a katonaság, ahová be is vonult, és ahol 18 évesen megismerte nagy szerelmét, Nathant, akivel pár hónap ismeretség után össze is házasodtak. Dafna megígértette Nathannal, hogy bármennyi gyermekük fog születni, örökbe is fogadnak néhányat, mivel így szerette volna visszaadni a közösségnek azt a sok jót, amit ő kapott.

Így történt, hogy 38 éves korára Dafna képzett ápoló, elismert blogger és hat gyermek – négy saját és két örökbe fogadott – édesanyja volt már. “Hogy bírod ezt mind egyszerre?” – kérdezte tőle nemrég a nevelőanyja telefonon. A válasz egyszerű volt: “Minden napot úgy veszek, mintha az utolsó lenne.” – mondta Dafna, akinek mindemellett még arra is volt ideje, hogy  időnként elmélyüljön saját lelkében, és ihletett imádságokat írjon, melyeket ő maga is rendszeresen elmormolt magában, mielőtt a betegek ápolásához hozzákezdett.

Tizenhét éves nagylánya, Renana nem csak az anyjának, hanem a legjobb barátjának is tartotta Dafnát. Mint az igazi barátok, természetesen ők is gyakran vitatkoztak, máskor meg éjszakába nyúló beszélgetéseket folytattak egy tea mellett.

Azon az estén is a konyhában beszélgettek, miután Dafna már megfürdette a kisebbeket. Renana éppen azt kérdezte tőle, hogy melyik körömlakkot válassza. “Örülök, hogy érdekel a véleményem.” – mondta Dafna, aki nem először lepődött meg rajta, hogy a nagylánya tanácsot kér tőle.

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék:Izrael, késelés, palesztin erőszak

[popup][/popup]