A BDS mozgalom nem akarja, hogy Messi Jeruzsálemben lépjen pályára

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Az argentin labdarúgó-válogatott Jeruzsálembe készül.

Messi (Forrás: goal.com)

„Nagyon szeretnék ellátogatni a Szentföldre és Argentína számára ez egy fontos szakmai, valamint spirituális út lesz. Meg vagyok róla győződve, hogy a VB előtt tett izraeli utazás jót fog tenni nekünk” – nyilatkozta az aranylabdás Messi.

Az eseményt azonban fúrni kezdte az Izrael-ellenes bojkott mozgalom. A BDS argentin csoportja kampányba kezdett #ArgentinaNoVayas, táhát „Argentína nem megy!” jelszóval. Az FC Barcelona ötszörös aranylabdás labdarúgója várhatóan június 9-én fog meccset játszani a válogatottal a jeruzsálemi Teddy Stadionban.

Az illetékes argentin minisztérium és a nemzeti labdarúgó szövettség is levelet kapott egy Argentin Szolidaritási Bizottság Palesztináért nevű szervezettől, hogy töröljék a meccset – olvasható a forward.com cikkében. 1986-ban járt először az argentin válogatott Izraelben Diego Maradona vezetésével. Akkor 7:2-re győztek a Ramat Ganban játszott meccsen még a világbajnokság előtt, amit az argentinok nyertek. 1990-ben szintén játszottak egymás ellen egy barátságos mérkőzésen, ezt 2:1-re nyerte Argentína, aztán az olaszországi világbajnokságon kikaptak a döntőben Németország ellen.

„Tanulnunk kell az argentinoktól, mert mi itt Izraelben mindent remekül csinálunk, kivéve a focit…” – mondta pár hónapja Reuven Rivlin izraeli államfő, aki Maradonának és Messinek is nagy rajongója.

Az eredeti cikk itt olvasható.

Címkék:Messi

[popup][/popup]