9 év, 9 hónap, 9 film – ZsiFilmklub

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, közismert nevén a ZsiFi idén ünnepli 10. születésnapját. Ez alkalomból szervezője, a JCC Budapest – Bálint Ház úgy döntött, az ünneplést kiterjeszti egész évre, és filmklub jelleggel bemutatja a fesztivál elmúlt 9 évének legnagyobb közönségsikereit.

Részlet a Helyben vagyunk című filmből

A ZsifilmKlubnak nevezett eseménysorozat minden hónap 22-én vetíti a közönségdíjas filmeket, 2012-től egészen 2020-ig. A helyzet természetesen még nem ad lehetőséget a mozis vetítésekre, így ezúttal is a Budapest Távmozi segít abban, hogy eljussanak az otthonokba a filmek.

A programsorozatra a tavalyi év ZsiFijéhez hasonlóan online, itt és itt lehet jegyet vásárolni, ahol az érdeklődők több információt is szerezhetnek az épp aktuális filmről. Jegyár: 1500 Ft

HELYBEN VAGYUNK – A 2012-es ZsiFi közönségdíjas filmje

🇭🇺 A Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál idén ünnepli 10-ik születésnapját. Idézzük fel az eddigi legjobb filmeket együtt! A ZsiFilmklubban a Budapest…

Az első (újra)bemutató a nagysikerű Helyben vagyunk (This must be the place) című olasz-francia-ír vígjáték lesz, a zseniális Paolo Sorrentino rendezésében, Sean Penn és Frances McDormand főszereplésével, március 22-én 20.00 órakor.

A 10. jubileumi ZsiFiről pedig Kenesei Marcell, a főszervező JCC Budapest – Bálint Ház igazgatója a novemberi időponton kívül annyit árult el, hogy nagyobb és izgalmasabb lesz minden eddig év fesztiváljánál, méltón a kerek évfordulóhoz.

„Reméljük, addigra visszatér az élet a rendes kerékvágásba, és a mozirajongók pattogatott kukoricával a kezükben, utcai ruhában élvezhetik a filmeket a mozikban – ha úgy akarják”.

[popup][/popup]