Hitler-bábus fotó miatt esett egymásnak az MSZP és a Fidesz

Írta: Népszabadság - Rovat: Hírek - lapszemle

Az MSZP szerint le kellene mondania megyei és helyi önkormányzati képviselői mandátumáról annak a kiskunfélegyházi iskolaigazgatónak, aki az interneten található képek szerint hagyta, hogy egy diákját Adolf Hitler viaszmásával fényképezzék le egy londoni kiránduláson (a Madame Tussaud múzeumban – a szerk.) – mondta Garai István Levente szocialista országgyűlési képviselő szombati sajtótájékoztatóján. 

Forrás: Népszabadság

 

A képek a Fidesz kiskunfélegyházi választókerületi elnökének, önkormányzati képviselőjének, a helyi katolikus gimnázium igazgatójának tudtával készülhettek, ő volt az, aki a londoni kirándulást is szervezte. Garai tűrhetetlennek és erkölcsileg károsnak nevezte ilyen fényképek elkészültét és interneten való nyilvánosságra hozatalát.

Az egyik képen egy tizenéves diáklány áll Hitler viaszmása mellett, és ugyanúgy ökölbe szorítja a kezét, mint a náci diktátort ábrázoló bábu. A sajtótájékoztatón bemutatott másik képen Kapus Krisztián átkarolja Jasszer Arafat és Szaddám Huszein viaszmását. Garai István Levente úgy fogalmazott: “felnövekvő gyermekeink nevelésében talán nem is a legfontosabb a tárgyi tudás átadása, hanem egy olyan erkölcsi, emberi értékrend kialakítása, amely hosszú évtizedekre meghatározza a viselkedési normáikat, viszonyulásukat a társadalomhoz”. A tájékoztatón kiosztott sajtóanyagban a szocialista képviselő felszólította Kapust, haladéktalanul távozzon állásából, pártja pedig határolódjon el tőle.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szerint a szocialistáknak most “nem biztos, hogy az ellenzék szánalmas és nevetséges támadásával kellene foglalkozniuk”, mert szerinte inkább arra kíváncsiak az emberek, hogy mi áll annak a többmilliós sikkasztási ügynek a hátterében, amely “leszámoláshoz vezetett MSZP-s politikusok között” Csepelen. Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint Cser-Palkovics reagálásában “az aljasság földjére lépett (…), ép lelkű ember nem élhet vissza politikai haszonszerzés céljából a Csepelen történt tragédiával”.
 

[popup][/popup]