Félbeszakadt egy török-izraeli kosármérkőzés a szurkolók tüntetése miatt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Türk Telekom és az izraeli Bnei Hasaron közötti európai kupamérkőzés közben a török szurkolók öklüket rázták a vendég csapat játékosaira
 

Forrás: Híradó

 

Félbeszakadt egy török-izraeli kosárlabda-mérkőzés kedden Ankarában több száz török szurkoló heves Izrael-ellenes tiltakozása miatt; a meccset végül el kellett halasztani – jelentette a török média.

A Türk Telekom és az izraeli Bnei Hasaron közötti európai kupamérkőzés közben a török szurkolók öklüket rázták a vendég csapat játékosaira, és Izrael-ellenes jelmondatokat kiabáltak, tiltakozásul a Gázai övezet elleni offenzíva miatt. A bíró ezért lefújta a mérkőzést, és az öltözőbe küldte a Bnei Hasaron tagjait.

Egy vagy több szurkoló a cipőjét hajította az izraeli játékosok felé, akiket rohamrendőrök védtek a pajzsukkal. A kaotikussá vált helyzetben a török csapat is visszavonult az öltözőbe.

A rendőrség – amely mintegy 1500 fővel volt jelen a mérkőzésen az Atatürk-stadionban – megpróbálta kiüríteni a csarnokot, de ez nem sikerült. Ezután bejelentették a meccs elhalasztását, de a hatóságok nem közölték annak új idejét és helyét.

A túlnyomó többségükben muzulmánok lakta Törökországnak jó a viszonya Izraellel, de a Gázai övezet elleni támadás tüntetéseket és kormányzati tiltakozást váltott ki az országban. Éppen kedden Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök egy nyilatkozatában az izraeli katonák gázai övezeti “kegyetlenkedéseit” ostorozta.
 

[popup][/popup]