Ébredő konzervatívok: Navracsics “leblogolja” Gyurcsányt?

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

November 20-án este a budapesti Aranytíz művelődési központban tartotta első összejövetelét a Nemzeti blogcsúcs, melyet a Reakció, a Konzervatórium és a Jobbklikk nevű internetes orgánumok hívtak életre.

Forrás: Heti Válasz Online

 

A zsúfolásig megtelt Leonardo-teremben az érdeklődők és bloggerek előtt a Reakció képviseletében Balogh Ákos Gergely, a Konzervatóriuméban Megadja Gábor, a Jobbklikk színeiben pedig Navracsics Tibor mondhatta el a moderátor (Benei Péter, Konzervatórium) által feltett, korábban összeválogatott kérdésekre a válaszait. A konzervativizmus, illetve a szkepticizmus témakörét körbejáró gondolatok közé nézői kérdés nyomán bekerült az aufklerizmus is; utóbbiról volt talán a legnagyobb az összhang a meghívott vendégek között: mint mondták, az aufklérizmus tagadhatatlanul jelen van hazánkban.

A találkozó hangulata és a beszélgetés vezetése összhangban maradt az eredeti tematikával: „Ifjú konzervatívok? Jobboldali bloggerek? Szabadelvű-konzervatívok? Egyik sem és mindegyik. Sokfélék vagyunk, sokféleképpen látjuk a világot, de összeköt minket a szabadság és a hagyomány tisztelete.”

Akik kíváncsiak az elhangzottakra, néhány napon belül kedvenc blogjukon megtalálhatják az eseményről szóló mozgógépes beszámolót. A szervezők az első összejövetel sikere miatt abban bíznak, hogy az egy hónapon belül megrendezendő második blogcsúcsnak otthont adó nagyobb terem is szűkös lesz.

[popup][/popup]