Maffiavezér a tel-avivi pokolgéprobbantás áldozata

Írta: Metropol - Rovat: Hírek - lapszemle

Emiatt félő, hogy totális bandaháború tör ki az izraeli alvilágban. Miki Rózenfeld izraeli rendőrségi szóvivő nem árulta el, ki az áldozat, csak annyit mondott, hogy “ismert alakja a hatalmas izraeli szervezett bűnözői világnak”. “Pokolgép robbant egy gépkocsi alatt vagy annak közelében.
 

Forrás: Metropol

 

A járműben ülő személy meghalt, két járókelő megsebesült” – mondta a szóvivő. Az egyik sebesült egy 13 éves fiú – közölték a mentők.

Korábban egymásnak ellentmondó bejelentéseket tettek a hatóságok az ügyben. Maga Rózenfeld először azt mondta, hogy a szóban forgó személyautó felrobbant, és nyilvánvalóan köztörvényes bűncselekmény történt. Egy újabb nyilatkozatában arról számolt be, hogy baleset következtében gyulladt ki a gépkocsi, sőt hangsúlyozta, hogy nem volt
robbanás. Még korábban a mentők azt közölték, hogy egy autóbusz robbant fel egy tel-avivi megállóban.

Az izraeli média Jaakov Alperon, gúnynevén Don Alperon néven azonosította a meggyilkolt férfit. Az izraeliek és a palesztinok közötti erőszakcselekményekhez szokott lakosság mindig viszonylagos biztonságban érezte magát az erőszakos köztörvényes bűncselekményektől, de a bandaháborúk az utóbbi években az izraeli városok életét is megkeserítették.

Az ellenlábas bandák a szerencsejáték-ipar feletti ellenőrzésért és a védelmi pénzek beszedésének lehetőségéért lőfegyverekkel, pokolgépekkel, harckocsi-elhárító rakétákkal támadják egymást. A hétfői gyilkosság valószínűleg e háborúk legsúlyosabb epizódja, ugyanis a leghírhedtebb klán vezetőjével végeztek.

[popup][/popup]