Nem került adásba a Hitleres vacsoracsata

Írta: Múlt-kor - Rovat: Hírek - lapszemle

A VRT flamand televízió úgy döntött, hogy a tiltakozások nyomán nem tűzi műsorra kedden a híres emberek kedvenc fogásairól szóló sorozatában a Hitler náci diktátor pisztrángeledeléről szóló gasztronómiai filmet.

Forrás: Múlt-kor

 

A kulturális téren önállóságot élvező belgiumi országrész, Flandria tévécsatornája erről szóló közleményében kifejtette ugyan, hogy az adásból kitűnt volna, mennyire nem kedveli Jeroen Meus mesterszakács Hitlert és a nácizmust, de bejelentette, hogy tekintettel az előzőleg kibontakozott vitára, lemond a műsor sugárzásáról.

Jeroen Meus flamand konyhaművész sorozatában eddig az eredeti helyszíneket felkeresve bemutatta, hogyan készítette a néhai Jacques Brel a maga sült kagylóit, Freddy Mercury a currys csirkéjét, Salvador Dalí katalán langusztáját. Keddi műsorában az lett volna látható, miként fogja ki a mesterszakács előbb saját maga a pisztrángokat a bajor patakokban, majd miként készíti el Hitler berchtesgadeni sasfészkében “egy kegyetlen ember ételét”.

Michael Freilich, az antwerpeni zsidó közösség lapjának főszerkesztője előzőleg azért tiltakozott nyilvánosan a sorozat e része ellen, mert véleménye szerint elfogadhatatlan ugyanúgy bemutatni egy olyan személyiséget, amilyen Hitler volt, mint bármilyen más ismert személyiséget, vagy “mint a nép egyszerű fiát.”

Címkék:gasztronómia

[popup][/popup]