Magyar Zsidó Kongresszus – Nyilvános Felhívás!

Írta: Mazsihisz - Rovat: Hírek - lapszemle

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége alapszabályának 114./A. §.-a alapján a Magyar Zsidó Kongresszus ülését 2008. november 16-án 10 órára összehívjuk a Budapest, Wesselényi u.4. szám alatt lévő Goldmark terembe

Forrás: Mazsihisz

A Kongresszuson részt vehet minden olyan önálló jogi személyiségű, vagy jogi személyiség nélküli csoport, amely magát magyar zsidóként határozza meg és legalább az ülést megelőző 15. napon regisztrálás céljából részvételi szándékát bejelenti, és kinyilvánítja kötődését a magyar zsidósághoz.

A Kongresszuson valamennyi résztvevő csoportot azonos jog illeti meg.

A Kongresszus a résztvevőkre nézve kötelező érvényű döntést nem hozhat.

Az ülésre való jelentkezés, regisztrálás, vagy részvétel elmulasztása nem jelenti azt, hogy a Kongresszus későbbi ülésein az adott csoport ne vehetne részt.
A jelentkezésben meg kell jelölni a csoport nevét, címét, elektronikus adatait, és azt a személyt, aki a csoportot a Kongresszuson felszólalási joggal képviseli. Célszerű a jelentkezéssel egyidejűleg a csoportról szóló információkat is közölni, mert azt a többi résztvevőnek az ülés előtt megküldjük. A jelentkezést elektronikus formában kérjük megküldeni a: [email protected] e-mail címre.

Az ülés a működési szabályait saját maga állapítja meg.

A Mazsihisz 114./A. §. Rendelkezései: A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének Kongresszusa – Magyar Zsidó Kongresszus –
 
(1) A Szövetség konzultatív tanácskozótestülete a Kongresszus.
(2) A Kongresszuson részt vehet minden Magyarországon vagy azon kívül működő zsidó szervezet, amely a Kongresszus ülése előtt legalább 15 nappal írásban bejelenti részvételi szándékát, kinyilvánítja kötődését a magyar zsidósághoz.
(3) A Kongresszus ülésének időpontjáról és a részvétel lehetőségéről a Szövetség vezetői  nyilvános felhívást bocsátanak ki.
(4) A Kongresszus ülését évente legalább egy alkalommal össze kell hívni.
(5) A Kongresszust a Szövetség vezetői vezetik.
(6) A Kongresszus önálló jogi személyiséggel nem rendelkezik, az azon résztvevő szervezetekre kötelező határozatokat nem hozhat.
(7) A Kongresszus bizottságokat alakíthat.
(8) A Kongresszuson résztvevő szervezetek költségeiket maguk viselik.
 
Az ülés napirendje:

  • Megnyitó
  • A  Kongresszus  működési szabályainak meghatározása.
  • A Kongresszus bizottságainak felállítása.
  • Általános vita a Kongresszus tevékenységéről, és célkitűzéseiről.
  • Zárszó, a Kongresszus következő ülésének kitűzése.
[popup][/popup]