Védekezzünk divatosan dizájnóvszerrel

Írta: Velvet - Rovat: Hírek - lapszemle

A divatvilág újabb izgalmas együttműködésének lehetünk szemtanúi. Ezúttal az izraeli születésű amerikai tervező, Yigal Azrouël a Proper Attire óvszergyártó céggel karöltve menő dizájnóvszerekkel örvendeztette meg a legelvetemültebb divatőrülteket. 

Forrás: Velvet, New York Magazine

 

Ez a hír is csak azt bizonyítja, a divat manapság igencsak képlékeny fogalom, nem áll meg egy-egy ravaszul megválasztott ruha, cipő vagy táska viselésénél és az apró részletek legalább olyan fontosak, mint az összkép. Talán erre gondolhattak a Proper Attire emberei is, hogy nem csak az számít milyen táskát hord az ember a vállán, az sem mellékes mi lapul a mélyén. A kifejezetten nőket megcélzó cég dizájnos óvszereivel arra szeretné bátorítani a hölgyeket, hogy annyi minden más mellett, nyugodtan ragadják ki az óvszervásárlást is a férfiak kezéből és persze tegyék ezt szexisen, divatosan és stílusosan.

A sármos izraeli tervező három új óvszerrel járult hozzá a cég kollekciójához. És ha már így benne volt a tervezésben, a dizájnóvszerek mellett három Azrouël darabbal gyarapította a Proper Attire, eddig főleg American Apparel-re korlátozódó póló-vonalát is. A Flame, Olive és Violet fantázianevű óvszereket $6-ért lehet megvásárolni (egy csomagban három darab található), a pólók ára viszont már jóval borsosabb, ezek $60-ba kerülnek.

Mielőtt még azonban azt gondolnánk puszta rongyrázásról van itt szó, fontos megjegyezni, hogy a „Required for entry” (Belépéshez kötelező) és „Dress him up” (Öltöztesd fel) szlogenekkel nyomuló Proper Attire az óvszerek után járó teljes bevételt az amerikai Planned Parenthood szervezetnek ajánlotta fel. A Planned Parenthood a pro-choice (a választásért) mozgalom egyik bástyája. Nőgyógyászati és szülészeti központjaik országszerte nők millióinak biztosítják a döntés szabadságát a fogamzásgátlás és a terhességmegszakítás terén is. Ez azért is kiemelten fontos, mert ahogy az a Planned Parenthood oldalán olvasható, évente több mint három millió nem kívánt terhességről beszélhetünk és 19 millió nő és férfi fertőződik meg valamilyen fajta szexuális úton terjedő betegséggel. A Proper Attire óvszerek tehát felfoghatók nyílt állásfoglalásként a divat mellett, de ennél talán fontosabb, hogy a felelős védekezés és az egyén szabadsága mellett is protestálnak.

[popup][/popup]