“Holokauszt tervezési szerződés” – avagy az érzéketlenség

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

 

Nem élcelődnénk az alábbiakon, megtette ezt igen helyesen a Képviselő Funky, a 444 és a hvg.hu… 

Holokauszt tervezési szerződés

 

Csupán annyit mondanánk, a jelenség emblematikusan jelképezi magát a problémát: a társadalmi érzéketlenséget, a tudás és az empátia hiányát – mellyel szemben kellene történelmi tudatosság, oktatás stb, stb. És képzeljük, milyen átéléssel és lelkesedéssel készül a MÁV a “Sorsok Háza” projektre, melyre a közbeszerzési pályázatot a hír szerint FBI Építész Kft nyerte meg. Reméljük, mire odakattint, már megváltoztatták a címet.

*

A MÁV reagált a felvetésekre – adta hírül az Index az ügy kirobbanásának délutánján. Nem új holokauszt tervezéséről, hanem a gyermekáldozatok emlékhelyéhez kapcsolódó tervek elkészítéséről szólt az a tender, melynek eredményhirdetése félreérthetően jelent meg a Közbeszerzési Hatóság honlapján – írta a MÁV Zrt az internetes lap híradása szerint.

A hivatalos magyarázat szerint a MÁV a közbeszerzési eljárás lefolytatásával egy független tanácsadó társaságot bízott meg. A cég töltötte ki a közbeszerzési hirdetmény fedlapját is, és a „Holokauszt tervezési szerződés” szöveg a korlátozott karakterszám miatt jelent meg ebben a formában.

A vasúttársaság intézkedett tanácsadónál és a Közbeszerzési Hatóságnál a hirdetmény fedőlapjának helyesbítéséről, és saját maga és a közbeszerzési tanácsadó nevében elnézést kér mindazoktól, akiket érzelmeikben sértett a sajnálatos szövegezés – zárul az Index cikke.

[popup][/popup]