Másolta a buldózeres támadást a terrorista

Írta: Index - Rovat: Hírek - lapszemle

Építkezésről ellopott munkagéppel próbált gyilkolni egy palesztin Jeruzsálem belvárosában. A férfit kilőtték a markológép fülkéjében, de legalább öten megsérültek az akciója következtében. A hónap elején egy buldózeres palesztin ámokfutott a városközpontban, akkor hárman életüket vesztették.

 

Forrás: Index

 

Két autót összetört a markológépével egy palesztin, aki Jeruzsálem belvárosában egy építkezésről szerezte a járművet. A munkagépes támadásban legalább öten megsérültek, közülük egy súlyos állapotban került kórházba.

 

buldózeres_támadás.jpg 

Szemtanúk szerint a palesztin munkás először a tolólappal próbált agyonütni egy járókelőt, de néhány centivel elvétette. Ezt követően cikcakkban kanyarogva nekiment a város egyik fő közlekedési útján a gépkocsiknak. Az akció miatt már a járókelők közül is többen rálőttek, de a továbbrobogó traktor csak akkor állt meg, amikor a rendőröknek sikerült halálosan megsebesíteni a vezetőt.

Július elején már történt egy hasonló terrorcselekmény Jeruzsálemben. Akkor is belvárosi építkezésről vitt el egy bulldózert egy palesztin munkás. A nehéz munkagép három embert taposott halálra, mire a hatóságoknak sikerült megfékezni a támadót, aki szintén életét vesztette.

[popup][/popup]