Izrael: nemzetközi sajtókampány a Hezbollah ellen

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Izrael nemzetközi sajtókampányt indított a Hezbollah ellen, hogy hangsúlyozza a libanoni síita fegyveres szervezet “terrorista” jellegét.

 

 

Filmeket és dokumentumokat bocsátottak a nemzetközi sajtó rendelkezésére

2008. július 17. / MTI

Az izraeli miniszterelnöki hivatal információs szolgálata, a külügyminisztérium, valamint az izraeli bevándorlási ügyekért felelős Zsidó Ügynökség olyan filmeket és dokumentumokat bocsátott a nemzetközi sajtó rendelkezésére, amelyek kimutatják a zsidó állam etikai értékeit és megmutatják a szerdai fogolycserében szabadon bocsátott Szamir Kantar igazi arcát. Ez utóbbit három izraeli, köztük egy négyéves kislány 1978-ban történt meggyilkolásáért ítélték el ötszörös életfogytiglanra és további 47 évi börtönre.

Kantart és négy további libanoni foglyot szerdán engedték szabadon cserébe két 2006-ban elrabolt izraeli katona földi maradványaiért. Ugyancsak Libanonba szállították 199 Hezbollah-, illetve palesztin harcosnak a maradványait. Az öt libanonit még aznap hősöknek kijáró fogadásban részesítették Bejrútban Libanon legmagasabb rangú állami vezetői.

Ehud Barak izraeli védelmi miniszter szerdán este Haifában haditengerészeti tisztek előtt mondott beszédében a Hezbollahot “rideg, cinikus és megvetésre méltó ellenségnek nevezte”, amely számára az emberi élet csupán csereeszköz.

“Mint katona, tiszt és védelmi miniszter, kijelentem: az izraeli hadsereg mindig is azon fog munkálkodni, hogy fiainkat hazahozza, élve vagy halva. Ez az értelme annak a chartának, amely összeköti az izraeli hadsereget harcosaival és az izraeli társadalommal” – mondta Barak.

 

[popup][/popup]