Tarantino nácikat skalpol

Írta: Origó - Rovat: Hírek - lapszemle

Nem telhet el nap Tarantino-hír nélkül a New York Magazine szert tett az Inglorious Bastards forgatókönyvére, az alábbiakban az általuk közölt információkat összegezzük, tehát ha szeretnél minél kevesebbet megtudni előre a filmről, akkor ezen a ponton hagyd abba az olvasást.  

Forrás: Origó

 

Amit eddig is tudtunk: kemény amerikai fickók csapata próbál eljutni valahova a német frontvonal túloldalán. Korábban azt lehetett hallani, hogy törvényen kívüli figurákról (esetleg szökött fegyencekről) lesz szó, a cikk azonban egyszerűen amerikai katonákként emlegeti őket. A csapat vezetője Aldo Raine hadnagy – feltehetően erre a szerepre szeretné Tarantino megnyerni Brad Pitt-tet -, aki a nyakán körben szembetűnő forradást visel, melyet a film során egyszer sem említenek.

A film a Pulp Fiction-höz és a Kill Bill-hez hasonlóan alcímekkel megjelölt fejezetekre oszlik, összesen öt darabra. A katonáké mellett lesz egy másik főszál: ennek a középpontjában egy Shosanna nevű zsidó származású francia tinilány áll, akinek lemészárolják a családját, ő pedig Párizsba szökik, ahol egy mozi vezetője lesz. A katonák és Shosanna sztorija akkor találkozik, amikor Goebbels egy náci propagandafilm vetítésére készül a moziban, és ezt az eseményt felhasználva mind a “Bastards”-csapat, mind a lány tervet dolgoznak ki arra, hogy hogyan vessenek véget a háborúnak. A katonacsapat módszerének lényege egyébként a nácik megskalpolása (Tarantino már Lucy Liút is nagyon hatásosan szabadította meg fejbőrétől a Kill Bill: Vol. 1-ben, úgyhogy ez nem tűnik rossz ötletnek), és vezetőjük minden csapattagtól száz náci skalpot követel. Természetesen lesz főgonosz is: a Jew Hunter becenévre hallgató Landa nevű náci tiszt. A film az ötödik felvonás végén feltehetően őrületes fináléban kulminálódik, de erről konkrétan annyit tudunk még csak, hogy Tarantino meglehetősen átírja benne a történelmet.

Amint megtudunk bármi újat, természetesen szállítjuk, de addig is meg lehet nézni a “Tarantino bemutatja” szöveggel reklámozott legújabb film, a Hell Ride előzetesét, amelyben Michael Madsen, a rendező Larry Bishop és a Sírhant művek-ből ismert Eric Balfour motoroznak, nőznek és verekednek.
 

 

[popup][/popup]