Öt napig ehetünk zsidó ételeket

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az erzsébetvárosi Kazinczy utcában november 27-e és december 1-je között
öt napon keresztül ismerkedhetnek az érdeklődők a zsidó konyha népszerű
és kevésbé ismert fogásaival, miközben kulturális programokban sem lesz
hiány.

 

 

forrás:hvg.hu

 

Az idei Judafesten minden eddiginél több hazai vendéglátóhely mutatkozik be a zsidó konyha ételkínálatával. A látogatók megízlelhetik a kóser ételeket, megismerkedhetnek a hagyományos és a modern zsidó konyha fogásaival, valamint Kárpátalja ételkülönlegességeivel is. A fesztivál öt napja alatt a kiállítók többféle sólettel, flódnival, kóser péksüteménnyel, falafellel, maceszgombóccal és sok meglepetéssel várják a látogatókat a Kazinczy utcába (a Dob utca és Wesselényi utca közötti szakaszon).

A gasztronómiai kínálat mellett a szervezők idén számos kulturális programmal is várják a felnőtteket és gyerekeket. November 27-én egész nap, míg hétköznaponként délben és délután lesznek zenés, táncos, színpadi programok. Például odesszai kocsmadalokból ad koncertet Jávori „Fegya” Ferenc és Dunai Tamás, valamint fellép a Delalamm dzsessz formáció, a Vinylstrings duó és a Mizrachim zenekar is. A gyermekes családoknak szól Eszményi Viktória és Heilig Gábor koncertje, a Batyuszínház és az Apró Színház előadása. A Judafestre ebédidőben érkező vendégeket a rendezvény öt napja alatt különböző hangszereken játszó muzsikusok szórakoztatják a Kazinczy utcában.

A fesztivál első napján nyitva tart az Élő Könyvtár, ahol az érdeklődők néhány percre „kölcsönözhetnek” filozófust, rabbit, muzeológust, nyelvészt. A látogatók az „élő könyveknek” tehetnek fel kérdéseket. Ugyancsak a nyitónapon kiállítás és sétatúra is várja azokat, akik jobban megismernék a pesti zsidónegyedet.
 

Címkék:gasztronómia

[popup][/popup]