Civilek is csatlakozhatnak a Zéró tolerancia kiáltványhoz

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az elmúlt napokban számos állampolgár és civil szervezet jelezte egyetértését és csatlakozási szándékát a miniszterelnök által kezdeményezett Zéró tolerancia kiáltványhoz.

Magánszemélyek, civil szervezetek, közösségek és határon túli magyarok is csatlakozhatnak a Zéró tolerancia kiáltványhoz, amelyet Gyurcsány Ferenc kormányfő a holokauszt magyarországi emléknapja alkalmából hirdetett meg az országgyűlésben. A kiáltványt valamennyi kormánypárti és ellenzéki országgyűlési képviselő alá fogja írni. A manifesztum kimondja, hogy annak aláírója a zéró tolerancia elvét alkalmazza mindazokkal szemben, akik gondolataikkal, szavaikkal és cselekedetekkel kirekesztenek, gyűlöletet szítanak, és akik vallási, faji, származási vagy nemi alapon különbséget tesznek ember és ember, magyar és magyar között.

A kiáltvány letölthető a miniszterelnök honlapjáról www.miniszterelnok.hu (ról)

onnan bárki kinyomtathatja, aláírhatja és visszaküldheti a Miniszterelnöki Titkárság címére

(Miniszterelnöki Titkárság 1055, Bp. Kossuth tér 1-3)május 9-ig, az
Európa Nap időpontjáig.

Ezeket a példányokat külön kötetbe kötve – az országgyűlési képviselők által aláírt kiáltványokhoz hasonlóan – az Országgyűlés Könyvtára fogja megőrizni.

A civil szféra bevonását a kezdeményezésbe az indokolta, hogy a Kormányszóvivői Irodát jelentős számú, a kiáltvánnyal egyetértő és csatlakozni vágyó állampolgár, valamint szervezet kereste meg az elmúlt napokban.

 

Kormányszóvivői Iroda

 

(Forrás: MTI-OS)

[popup][/popup]